Lucas Neill iz West Hama u Galatasaray

Odbio jednogodišnji ugovor sa Čekičarima

Lucas Neill iz West Hama u Galatasaray

A. Beganović

Odbrambeni fudbaler australske reprezentacije Lucas Neill po svemu sudeći svoju karijeru će nastaviti u slavnom turskom Galatasarayu.

Neill u turski klub dolazi kao slobodan igrač, nakon što mu je istekao ugovor sa West Hamom. Čelni ljudi Čekičara ponudili su mu novi jednogodišnji ugovor, ali Neill isti nije htio prihvatiti.

Engleski mediji navode da će Neill najvjerovatnije prihvatiti ponudu Galatasaraya i karijeru nastaviti u ovom turskom klubu. Svoju uspješnu karijeru australski fudbaler počeo je u Milwallu 1995. godine, da bi potom nosio dres Blackburna od 2001. do 2007. kada dolazi u West Ham. U protekle dvije sezone bio je standardni prvotimac Blackburna za koji je odigrao 78 utakmica.

U dresu australskog nacionalnog tima odigrao je 50 utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.