Lucescu umjesto Terima na klupi Turske

Izabran novi selektor

Lucescu umjesto Terima na klupi Turske

Za novog selektora nogometne reprezentacije Turske izabran je Mircea Lucescu, prenijeli su tamošnji mediji.

Rumunski trener će na dužnosti selektora Turske zamijeniti Fatiha Terima, koji je odstupio nakon što je bio umiješan u tučnjavu u jednom restoranu.

Lucescu će, kako javljaju mediji iz Turske, dobiti dvogodišnji ugovor s opcijom produženja na još godinu dana, a godišnje će zarađivati 2,5 miliona eura.

Tokom trenerske karijere Lucescu je najveće uspjehe ostvario vodeći ukrajinski Šahtar, s kojim je osvojio osam naslova prvaka, šest trofeja u Kupu, kao i Kup UEFA, a još je vodio Zenit, Bešiktaš, Galatasaray, Inter, Rapid iz Bukurešta...

Zvanično predstavljanje novog selektora bit će upriličeno u petak u Istanbulu. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi