Lucescu: Vrijeme je za osvetu
Foto: EPA

Šahtar protiv Seville

Lucescu: Vrijeme je za osvetu

Šahtar iz Donjecka će se u polufinalu Evropske lige sastati sa Sevillom, timom koji kao da je pretplaćen na ovo takmičenje.

Španci su u posljednje dvije sezone podizali pobjednički pehar i jedan su od dva najveća favorita za novu titulu. Na putu će im stajati Šahtar, protiv kojeg su se u prošlosti već sastajali u tadašnjem Kupu UEFA.

"Prije devet godina, Sevilla nas je izbacila u osmini finala zahvaljujući nevjerovatnoj sreći. Više ne razmišljamo o toj utakmici. Ni mi, ni Sevilla više nismo isti kao tada. Sada je vrijeme za osvetu, znamo da će biti teško ali pokušat ćemo", rekao je trener Šahtara Mircea Lucescu, te dodao:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Bilo bi teško koga god da smo izvukli. Ostala su četiri tima i svaki od njih je jak na svoj način. Sevilla je težak protivnik, a bit će još teže jer prvu utakmicu igramo kod kuće".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije