Luda noć Messija, Čile u suzama, Peru najsretniji

Završena je ludnica u Južnoj Americi

Luda noć Messija, Čile u suzama, Peru najsretniji

Nakon velike ludnice posljednjeg dana, konačno su završene vjerovatno nikad uzbudljivije kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Americi. 

Brazil, Urugvaj, Argentina i Kolumbija su u Rusiji, a Peru će svoju šansu tražiti kroz baraž. Bukvalno se do posljednjeg trenutka i posljednjeg napada na posljednjem meču nije znalo ko ide u Rusiju, a ko ostaje kući.

Najveći gubitnik je reprezentacija Paragvaja koja nije uspjela da pobijedi kući posljednjeplasiranu Venezuelu. Oni su izgubili 1:0, a da su pobijedili, igrali bi u baražu protiv Novog Zelanda. 

Ovako će taj baraž igrati Peru koji je remizirao kući protiv Kolumbije (1:1) te se zahvaljujući boljoj gol razlici našao na petom mjestu ispred Čilea. S druge strane, Kolumbija je direktno otišla u Rusiju zahvaljujući tom remiju. 

Vjerovatno najveće iznenađenje je Čile kojeg nećemo gledati u Rusiji. Čile, koji je dvostruki uzastopni šampion Južne Amerike, poražen je večeras u gostima kod Brazila sa čak 3:0 i ostao je ispod crte. Golove za Brazil večeras su dali Paulinho i dva puta Gabriel Jesus. 

Naravno, priča večeri je ipak Argentina koja je, zahvaljujući genijalcu Messiju, otišla u Rusiju. Veliki šok Argentinci su doživjeli u gostima kod Ekvadora u 1. minuti jer im je Iborra postigao pogodak, ali Messi je kasnije sa tri gola preokrenuo rezultat i odveo Gaučose u Rusiju. 

Tamo će se naći i Urugvaj koji je večeras slavio kući protiv Bolivije sa 4:2 uz dva gola Suareza te po jedan Cavanija i Caceresa. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi