"Ludak" otišao u svom stilu

Marcelo Bielsa napustio Marseille

"Ludak" otišao u svom stilu

A. Beganović

U okviru 1. kola francuskog fudbalskog prvenstva Marseille je na pred svojim navijačima pretrpio poraz u duelu sa Caenom.

Fudbaleri Caena iznenadili su favorizirani Marseille, koji je nakon sinoćnjeg poraza ostao i bez trenera.

Argentinski stručnjak Marcelo Bielsa, kojeg zvou i "Ludak" podnio je ostvaku. Svoju odluku prvo je saopštio novinarima, pa tek onda čelnicima kluba, a francuski mediji ističu kako je opravdao svoj nadimak.

"Ovu odluku sam donio ranije. Nije zbog poraza, jednostavno je, idem kući", između ostalog je izjavio Bielsa.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjetimo, Bielsa je u Marseille stigao 2014. godine, a s ovim klubom je u prošloj sezoni zauzeo četvrto mjesto na tabeli. U dosadašnjoj karijeri vodio je još Athletic Bilbao, Newell's Old Boys, Atlas, Americu, Velez, Espanyol, te argentinsku i čileansku reprezentaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.