Ludi meč za Basaksehir i posustajanje u borbi za titulu

Izgubili dva boda u posljednjim sekundama

Ludi meč za Basaksehir i posustajanje u borbi za titulu

Nevjerovatan meč viđen je danas u turskom gradu Rizeu gdje su igrali domaći Rizespor i ekipa Basaksehira u okviru 28. kola turske Super lige, a na kraju je susret završen bez pobjednika (3:3).

Gosti, koji su prije ovog meča zaostajali pet bodova za liderom Bešiktašem, poveli su danas u 15. minuti preko Erdema. Ipak, prije odlaska na odmor domaći su uspjeli da izjednače i to golom Koca u 42. minuti. 

Nastavak meča donio je mnogo uzbuđenja. Prvo je Caicara postigao autogol za potpuni preokret domaćih, da bi gostima izjednačenje donio Pektemek u 71. minuti susreta. Kada se činilo da će tim rezultatom biti i završena utakmica, Emre Belozoglu je sa jedanaest metara donio novo vodstvo gostima i to u 91. minuti. Ipak, to nije bilo sve što se tiče ovog susreta, jer su domaći zadali konačan udarac i to u četvrtoj minuti sudijske nadokande preko Ceka koji je također bio precizan sa jedanaest metara. Naš reprezentativac Edin Višća odigrao je cijeli meč za Basaksehir. 

Njegova ekipa lagano posustaje kada je u pitanju borba za titulu, a sada imaju četiri boda manje i meč više od Bešiktaša, dok je njihov današnji rival na 17. mjestu sa samo 24 boda i nalaze se u opasnoj zoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti