Ludilo na San Siru: Milan savladao hrabru Rijeku
Foto: EPA

Liga Evrope, Grupa D

Ludilo na San Siru: Milan savladao hrabru Rijeku

Večeras su u okviru grupe D Lige Evrope odigrana dva susreta. Milan je uspio savladati Rijeku rezultatom 3:2, dok je bečka Austrija remizirala sa AEK-om, rezultatom 2:2.

Rossoneri su na svom terenu ugostili Rijeku i na kraju uspjeli izvući pobjedu.

Rijeka je u prvih 45 minuta imala nekoliko dobrih prilika, ali ih nije iskoristila, dok je Milan svoju najbolju pretvorio u pogodak.

Milan je došao do vodstva od 1:0 u 14. minuti preko Andrea Silve. Silva je odlično prošao po strani, ušao u šesnaesterac, izborio se za prostor za šut i precizno pogodio.

Domaćini su do poluvremena nastavili diktirati tempo utakmice, ali nisu oduševili. Ipak, na odmor se otišlo vodstvom Rossonera. 

Drugo poluvrijeme je donijelo i novi pogodak Milana. Igrala se 54. minuta kada se u strijelce upisao Mateo Musacchio. On se najbolje snašao u kaznenom prostoru gostiju i pogodio za 2:0, ali to nije bilo dovoljno za trijumf Rossonera.

Riječani su u 68. minuti imali dobru priliku, ali je Donnarumma odbranio Mišićev pokušaj. Igrala se 84. minuta kada je Acosty osvojio loptu na sredini terena, povukao prema golu Milana i uz dosta sreće savladao Donnarummu.

U 88. minuti nesmotrenost Romagnolija, koji pravi prekršaj u svom kaznenom prostoru. Arbitar dosuđuje penal, a siguran izvođač najstrožije kazne je bio Josip Elez.

Ipak, kada su Riječani pomislili da su uspjeli stići do boda, "ukazao" se Cutrone i u 94. minuti donio pobjedu Rossonerima.

U drugoj utakmici grupe D AEK je ugostio bečku Austriju na svom terenu, a ovaj susret je na kraju završen rezultatom 2:2

Poveo je AEK golom Livaje u 28. minuti, ali dvije minute prije kraja prvog poluvremena Austrija dolazi do izjednačenja preko Monscheina.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Preokret Austrije je kompletirao Tajouri nakon četiri minute igre u drugom poluvremenu. Tajouri je nakon odlična akcije svoje ekipe pogodio s vrha kaznenog prostora za 1:2, ali bod domaćinima donosi Livaja u 90. minuti.

U ekipi AEK-a bh. reprezentativac Ognjen Vranješ je odigrao svih 90 minuta.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi