Ludilo na ulicama pred meč Albanije i Srbije

Ulice pune navijača

Ludilo na ulicama pred meč Albanije i Srbije

M. Šljivak

Albanija će večeras u Elbasaniju dočekati Srbiju u susretu kvalifikacija za Evropskog prvenstva.

Ovaj susret izaziva veliku pažnju, a okarakterisan je kao meč visokog rizika. 

Incidenti su počeli još jučer, kada je kamenicama gađan autobus sa igračima Srbije, a nekoliko sati pred meč ovih selekcija, na ulicama vlada pravi haos.

Navijači domaćeg tima okupirali su ulice ovog grada. Na hiljade fanova već je stiglo, te su odmah počeli s navijanjem, paljenjem baklji i bengalki.

Policija vrški kontrolu apsolutno svih. Nijedan navijač nije prošao bez pregleda, a potpuno je pregledan i stadion na kojem se meč igra.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Mjere osiguranja su zaista ogromne, ali je svakako teško očekivati da meč prođe bez problema, posebno nakon velikih incidenata u Beogradu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.