Ludilo u drugih 45 minuta El Clasica i pobjeda Reala

Kraljevi imaju prednost u Superkupu Španije

Ludilo u drugih 45 minuta El Clasica i pobjeda Reala

E. Škorić

Barcelona i Real Madrid odigrali su večeras prvi susret u okviru finala španskog Superkupa, a gosti su slavili s 3:1.

Barca je na Nou Campu u prvom ovosezonskom El Clasicu ugostila Real i, kako to obično biva, imali smo u čemu da uživamo. Možda prvo  poluvrijeme i nije bilo gledljivo, drugoje bilo savršeno.

Dakle, 0:0 na poluvremenu,  dosta grubih startova u pvih 45 minuta, a u nastvku se otvorilo. 

Prvi je poveo Real, koji je u 50. minuti došao više sretno nego spretno do pogotka. Gerard Pique je, naime, zatresao vlastitu mrežu i izazvao oduševljenje kod gostiju iz Madrida.

Barca je uspjela u 76. minui da izjednači golom Messija iz penala, no ubrzo je Cristiano Ronaldo vratio prednost gostima iz španske prijestolnice. U 58. minuti je ušao umjesto Benzeme, a onda u 80. minuti postiže eurogol za trijumf Kraljeva. Na 3:1 povisio je Asensio.

Ubrzo je Ronaldo dobio i drugi žuti, odnosno crveni karton, pa će propustiti revanš za tri dana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Superkup Španije, finale:

Barcelona - Real M. 1:3 (Messi 76 - penal/ Pique 50, Ronaldo 80)


Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije