Ludilo u Madridu, Messi u nadoknadi za pobjedu Barce!

La Liga

Ludilo u Madridu, Messi u nadoknadi za pobjedu Barce!

E. Škorić

U velikom španskom derbiju u 33. kolu La Lige Barcelona je s 3:2 savladala Real Madrid!

Barcelona je gostovala na Santiago Bernabeu poslije eliminacije u Ligi prvaka, dok je Real imao priliku da pobjedm skoro pa ovjeri titulu i da ode na šest bodova prednosti.

Međutim, Real se na kraju spašavao s igračem manje, a Barca je golom Messija u nadoknadi došla do velike pobjede.

Od početka smo mogli uživati u sjajnom nogometu, a Ronaldo je u 20. minuti imao sjajnu šansu, no Ter Stegen mu je odbranio udarac. 

Real je poveo u 28.  minuti. Nakon ubačaja Kroosa, Sergio Ramos je pogodio stativu, lopta se odbila do Casemira, koji zabija za radost domaćih. Ipak, samo pet minuta kasnije Barca je izjednačila.

Rakitić je sjajno uposlio Lea Messija, koji nakon solo prodora pogađa za 1:1. Do kraja prvog dijela Modrić je imao sjajan udarac, ali je Ter Stegen odbranio, a na drugoj strani Jordi Alba ne koristi dobru šansu.

Dosta uzbuđenja i veliki broj šansi u nastavku utakmice. Čas je bilo opasno pred golom Reala, čas pred golom Barce. Bravo spašava nakon udarca Piquea u 59. minuti, a u 68. minuti Navas zaustavlja i Suareza.

U 73. minuti majstorija Ivana Rakitić za novo vodstvo Barce, a već u 77. minuti Sergio Ramos je dobio direktan crveni karton zbog oštrog starta. Iako se činilo da će Barca upisati zlata vrijednu pobjedu, pet minuta prije kraja meča James Rodriguez zabija na ubačaj Marcela.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tu nije bio kraj drami, igrala se 93. minuta kada je Messi zabio za veliku pobjedu Katalonaca i prvenstvo je opet neizvjesno.

La Liga, 33. kolo:
Real Madrid - Barcelona 2:3 (Casemiro 28, James 85/ Messi 33, 92, Rakitić 73)



Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi