Ludilo u Sjevernoj i Centralnoj nadmašilo Južnu Ameriku!

Sjedinjene Države ostale bez Rusije

Ludilo u Sjevernoj i Centralnoj nadmašilo Južnu Ameriku!

Nestvarna noć večeras se odigrala za sve ljubitelje fudbala. Da nismo vidjeli u nastavku noći ludilo u Sjevernoj i Centralnoj Americi, vjerovatno bi rekli da je ludilo u Južnoj Americi neviđeno i neprevaziđeno.

Ipak, bilo je prevaziđeno nakon samo pola sata, a epilog svega je - Sjedinjene Države su ostale bez Rusije dvije minute prije kraja kvalifikacija i to 'zahvaljujući' Panami koja se plasirala direktno na Svjetsko prvenstvo. 

Sjedinjene Države su gostovale kod slabašnog Trinidad i Tobaga i trebale su samo jedan jedini bod za odlazak u Rusiju, ali nisu ga dobile već su poražene napustile meč.

Slabašni Trinidad i Tobago je pobijedio sa 2:1 golovima Winchestera i Jonesa, a za Amerikance je potpuno beznačajan gol postigao Pulišić.

Ako SAD ne ide u Rusiju, ide Panama. Oni su kući dočekali Kostariku koja je ranije osigurala plasman u Rusiju te su je porazili sa 2:1. Panama je gubila sa 1:0 do 53. minute, a 1:1 je bilo do 88. minute. Tada se činilo da će u Rusiju SAD, ali Torres je pogodio za Panamu i uslijedilo je vjerovatno nezapamćeno slavlje u toj zemlji - njihova reprezentacija se plasirala na Svjetsko prvenstvo. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Osim njih, sretni su donekle i reprezentativci Hondurasa koji su večeras pobijedili Meksiko kući sa 3:2 te će igrati dodatni baraž za plasman u Rusiju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi