Ludnica na Poljudu: Erceg odveo Hajduk u play off
Foto: EPA

Splićani slave veliku pobjedu

Ludnica na Poljudu: Erceg odveo Hajduk u play off

M. Šljivak

Splitski Hajduk plasirao se u play off Evropske lige. Bili su večeras na punom Poljudu pobijedili danski Brondby s 2:0 i zasluženo će imati šansu da se bore za grupnu fazu ovog takmičenja.

Prvo poluvrijeme nije donijelo golove. Hajduk je bio bolji tim, a odlične šanse su u 16. minuti imali Vlašić i Kožulj, ali je odlični golman gostiju sačuvao svoju mrežu.

Do kraja prvog dijela još dvije dobre šanse za bh. fudbalera Zvonimira Kožulja. U 39. minuti je šutirao iz dobre situacije pored gola, da bi u nadoknadi njegov slobodnjak završio preko gola.

Međutim, nastavak donosi golove, a Hajduk je Dance srušio za samo četiri minute. Poveli su u 59. minuti kada se nakon ubačaja Memolla na pravom mjesu našao Ante Erceg za prednost od 1:0.

Samo četiri minute kasnije Erceg je ponovo pogodio. Šut Barryja u mrežu posprema ponovo napadač Hajduka za ogromnu prednost od 2:0.

Nije splitski klub do kraja dozvolio Brondbyju da se eventualno vrati u meč. Sigurno su priveli meč kraju i došli su do pobjede i prolaza u narednu fazu takmičenja.

Kožulj je na terenu proveo 75 minuta, a umjesto njega je šansu za igru dobio još jedan bh. fudbaler Edin Šehić.

Evropska liga, 3. pretkolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Hajduk - Brondby 2:0




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi