Ludnica na Stamford Bridgeu: Chelsea razbio Arsenal!
Foto: EPA

Težak poraz Topnika u derbiju

Ludnica na Stamford Bridgeu: Chelsea razbio Arsenal!

M. Šljivak

Fudbaleri Chelseaja pobijedili su Arsenal s 3:1 u velikom londonskom derbiju u okviru 24. kola engleske Premier lige.

Chelsea je kao favorit ušao u ovaj meč i na terenu su pokazali da nisu uzalud uvjerljivo prvi na tabeli.

Od samog početka Plavci su pritisnuli Topnike, a već u 13. minuti su stigli do vodstva. Diego Costa je prvo pogodio prečku, Marcos Alonso je dobro pratio akciju i pogodio je mrežu gostiju za prednost od 1:0. U ovom napadu je Arsenal ostao i bez Hectora Bellerina, koji je nokautiran od sunarodnjaka prilikom postizanja gola.

Nakon primljenog gola gosti s Emiratesa su krenuli nešto ofanzivnije. Imali su dvije sjajne šanse, ali je Thibaut Courtois sjajno branio i spasio je Plavce u prvom dijelu.

Na odmor se otišlo minimalnim vodstvom Chelseaja, a u 53. minuti domaći su stigli i do drugog gola. Eden Hazard je napravio pravi slalom kroz odbranu Topnika i matirao je Petra Čecha za sigurnu prednost od 2:0.

Bez većih problema je tim Antonija Contea održavao prednost. Imao je doduše Arsenal još nekoliko dobrih pokušaja u nastavku, ali Courtois je bio sjajan.

Sve dileme oko pobjednika riješene su u 86. minuti. Veliku grešku Čecha koristi Cesc Fabregas koji pogađa za 3:0.

Konačnih 3:1 postavio je Olivier Giroud u prvoj minuti nadoknade.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 24. kolo:

Chelsea - Arsenal 3:1



 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi