Ludnica u Beču, Srbija nije iskoristila prvu meč loptu
Foto: EPA

Arnautović spustio Orlove

Ludnica u Beču, Srbija nije iskoristila prvu meč loptu

E. Škorić

Srbija je u devetom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji gostovala u Beču kod Austrije, te je na kraju u odličnoj nogometnoj predstavi poražena s 3:2.

U Beču je Srbija imala veliku podršku i imala je priliku da pobjedom osigura plasman na Svjetsko prvenstvo, dok Austrijancima ovaj meč ništa nije značio. 

Počelo je dobro po goste, pošto je Luka Milivojević u 11. minuti pogodio za prednost Srbije, ali je Burgstaller u 25. minuti pobjegao odbrani gostujuće selekcije i lako pogodio za 1:1.

Nakon toga, Austrija je u potpunosti preuzela incijativu, te je imala nekoliko sjajnih šansi, ali je Stojković branio fantastično i spašavao je Orlove.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

U nastavku je Marko Arnautović u 76. minuti pogodio za preokret Austrije, ali je Nemanja Matić u 83. minuti vratio po Srbiju stvari na početak. U završnici meča Arnautović zabija još jedan gol za pobjedu Austrije.

Srbija sada ima 18 bodova i protiv Gruzije za nekoliko dana u Beogradu ide na pobjedu kojom će proslaviti odlazak na Mundijal. Drugoplasirani Wales, koji je ranije s 1:0 slavio u Gruziji, ima 17 bodova, a trećeplasirana Irska koja je večeras bila bolja od Moldavije ima 16 bodova. 






NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi