Ludnica u Dortmundu, Bayern siguran

Bundesliga

Ludnica u Dortmundu, Bayern siguran

E. Škorić

Prava golijada viđena je u Dortmundu gdje je Borussia sa 6:2 pobijedila Bayer.

Borussia je u ludoj utakmici upisala 12. pobjedu i sada je treća sa 43 boda, ali i dalje dalkeo od Bayerna koji ima 56 bodova.

Dembele, Aubameyang (2), Pulišić, Shurrle i Gurreiro bili su strijelci za domaće, dok su Volland i Wendell pogađali za Apotekare.

Werder je pogocima Krusea (2) savladao Darmstadt s 2:0, a naš Mario Vrančić igrao je do 72. minute. 

Bayern je bio siguran u Koelnu, te je slavio sa 3:0. Redom su pogađali Javi Martinez, Bernat i Ribery. Golijada je viđena i na meču Hoffenheim - Ingolstadt (5:2). Bh. reprezentativac Ermin Bičakčić igrao je posljednjih pet minuta za Hoffenheim.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

I još dodajmo da su Mainz i Wolfsburg remizirali rezultatom 1:1.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi