Haris Medunjanin je igrač godine Philadelphije Union

Priznanje za sjajnu sezonu

Haris Medunjanin je igrač godine Philadelphije Union

Philadelphia Union je organizovala izbor za najboljeg igrača ekipe u proetkloj sezoni, a navijači su, svojim glasovima, ovu titulu odlučili dodijeliti bh. reprezentativcu Harisu Medunjaninu.

Medunjanin se našao među šest kandidata za ovo klupsko priznanje, a činjenica da je dobio više od 30% glasova simpatizera Phile govori da je jako brzo postao miljenik navijača.

Protekla sezona 2017 u MLS ligi je bila prva za Harisa u dresu Phliladelphije, a jasno je da je bh. fudbaler već postao jedna od najvažnijih karika ekipe.

U protekoj sezoni je Medunjanin bio asistent kod 12 od ukupno 50 golova svoje ekipe. Postigao je i dva gola, te postao glavni izvođač prekida u Phili.

Kako se navodi na zvaničnoj stranici Philadelphije, Harisov doprinos nije bio samo u asistencijama i golovima, s obzirom da je on odigrao čak 3.057 od mogićih 3.060 minuta u minuloj sezoni.

"Njegovoj mugućnosti upućivanja pasova iz veznog reda nema ravne u ekipi. Postao je ključni dio i odbrane i napada...Bio je mentor mlađim igračima na treninzima i utakmicama, pa zato i nosi kapitensku traku kada Alejandro Bedoya nije u mogućnosti", napisali su, između ostalog, na zvaničnoj stranici Philadelphije Union.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi