Ludnica u meču Lyona i Dijona, ali bez pobjednika
Foto: EPA

Liga 1

Ludnica u meču Lyona i Dijona, ali bez pobjednika

E. Škorić

Lyon je u fantastičnom meču osvojio samo obd protiv Dijona u sedmom kolu francuske Lige 1.

Lyon je na svom stadionu slovio za velikog favorita, ali Dijon se u pucačkom obračunu dobro snašao i na kraju izvukao bod, a meč je završen rezultatom 3:3.

Fekir je u 20. minuti pogodio za Lyon, da bi u 23. Sliti kod gostiju iskoristio penal. 

U nastavku Xeka zabija za prvo vodstvo gostiju, a onda Aouar i Diaz u svega tri minute režiraju Lyonu preokret i domaćin je opet u vodstvu (3:2).

Nije prošlo ni tri minute, a Yambere je zabio gol za 3:3 i više se mreže nisu mirovale, pa su bodovi podijeljeni.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Lyon je nakon ovog remija došao na peto mjesto s 12 bodova, dok je Dijon na 17. mjestu sa pet osvojenih bodova. U ostalim večerašnjim mečevima Bordeaux je s 3:1 savladao Guingamp, Caen je bio bolji od Amiensa sa 1:0, dok je susret Metza i Troyesa pripao gostima (0:1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi