Ludnica u susretu Nottingham i Newcastlea

Gosti na kraju poraženi

Ludnica u susretu Nottingham i Newcastlea

E. Škorić

Nevjerovatnu utamicu odigrali su večeras Nottingham Forrest i Newcastle.

U 19. kolu Championshipa Newcastle je tražio pobjedu kojom bi se učvrstio na vodećoj poziciji, ali gostovanje kod Nottingham Forresta nije bilo uspješno.

Najviše je Svrakama štetio sudija, koji je dosudio dva penala za domaće i gostujućim igračima dodijelio čak dva crvena kartona za 45 minuta.

Shelvey je u 33. minuti dobio crveni karton, ali Nicklas Bendtner je bio neprecizan s 11 metara. Penal mu je odbranio sjajni Darlow, koji je potom u 45. minuti zaustavio udarac Lansburyja na sličan način, a prethodno je Dummett dobio crveni karton.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prije tog penala Newcastle je poveo, Ritchie je bio strijelac. U nastavku, s dva igrača više, domaćin dolazi do preokreta. Bendtner je u 52. minuti zabio za 1:1, a Lascelles je autogolom u 86. donio potpuno slavlje domaćoj ekipi.


0-1 Matt Ritchie Goal HD - Nottingham Forest 0... by footballderby
1-1 Nicklas Bendtner Goal HD - Nottingham... by Video-Sports
Jamaal Lascelles Own Goal HD - Nottingham... by footballderby

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi