Luis Enrique postaje najplaćeniji trener na svijetu?

Luis Enrique postaje najplaćeniji trener na svijetu?

E. Škorić

Bivši trener Barcelone Luis Enrique dobio je dobru ponudu iz Kine.

Shanghai Shenhua želi da od marta, kada počinje prvenstvo u Kini, angažuje Enriquea, koji je donedavno sjedio na klupi Barcelone.

Gustavo Poyet trenutno vodi Shanghai, no 11. mjesto je razočaravajuće za čelnike kluba, koji su dovođenjem Teveza pokazali visoke ambicije.

Prema pisanju Marce, Enrique je dobio životnu priliku i ukoliko prihvati ovaj poziv, postat će najplaćeniji trener na svijetu.

Jose Mourinho, Pep Guardiola i Marcelo Lippi danas najviše zarađuju i njihova primanja se kreću od 18 do 20 miliona eura po sezoni. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi