Luis Suarez ipak nema pravo nastupa protiv Kraljeva

Ko je upravu? FIFA ili CAS?

Luis Suarez ipak nema pravo nastupa protiv Kraljeva

Luis Suarez je suspendovan od strane FIFA-e nakon što je na Svjetskom prvenstvu u Brazilu ugrizao Giorgija Chiellinija tokom susreta trećeg kola grupne faze između Urugvaja i Italije. 

Nakon tog poteza fantastičnom urugvajskom napadaču izrečena je kazna zabrane igranja u periodu od četiri mjeseca, a ovog vikenda trebao bi upisati povratak na zeleni teren. 

Međutim njegov povratak na teren dobio je novu dimenziju, prije svega jer bi prvi nastup u dresu novog kluba trebao upisati protiv Barceloninog ljutog rivala, Real Madrida, na stadionu Santiago Bernabeu. 

Datum njegovog povratka donio je nove intrige pred duel velikih rivala. Barcelona je poslala upit Međunarodnom sudu za sportsku arbitražu kako bi utvrdila tačan datum Suarezovog povratka i dobili su odgovor da je riječ o 25. oktobru, kada se na Bernabeu stadionu igra veliki derbi.

Nekoliko sedmica kasnije FIFA je istakla da je tačan datum povratka Urugvajca na teren 26. oktobra, dan nakon velikog derbija. Sve je to unijelo veliku konfuziju pred ovaj duel, a ako Suarez zaigra, nema sumnje da će Real Madrid uložiti žalbu krovnoj kući svjetskog fudbala. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.