Luis Suarez otkrio svoje fudbalske idole
Foto: EPA

Urugvajac se prisjetio fudbalskih početaka

Luis Suarez otkrio svoje fudbalske idole

Luis Suarez je danas jedna od najvećih zvijezda u svijetu fudbala, međutim njegovi počeci su bili veoma skromni. Sjajni Urugvajac je posjetio svoju rodnu zemlju, te se prisjetio dana provednih u lokalnim klubovima Sportivo Artigasu i Urreti.

Danas odlični napadač Barcelone je upravo u ovim ekipama napravio svoje prve fudbalske korake, prije nego što su ga, kada mu je bilo 14 godina, primijetili skauti Nacionala iz Montevidea.

"Tereni u Urugvaju su teški. Ne ispunjavaju nikakve standarde. Ali donose neke lijpe uspomene", izjavio je Suarez prilikom svoje posjete Urugvaju, te otkrio ko su mu bili idoli dok je kao mali dječak igrao fudbal na prašnjavim terenima:

"Najbolji urugvajski igrač, Enzo Francescoli i Gabriel Batistuta, jer su bili 'deveteke' - oni su uvijek bili igrači koje sam volio. Bili su moji idoli."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Od kada je iz Liverpoola stigao na Nou Camp, sjajni Suarez je u dresu Barcelone odigrao 147 utakmica, te je uspio postići i 121 gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi