Luis Suarez srušio snove "svojim" Englezima
Foto: EPA

Pobjeda Urugvaja

Luis Suarez srušio snove "svojim" Englezima

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Urugvaja savladala je Englesku s 2:1 u susretu drugog kola grupe D Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Urugvaj je odlično otvorio meč. Luis Suarez je nakon pet minuta igre umalo iznenadio Joea Harta iz mrtvog ugla, ali je golman Gordi Albiona bio oprezan, te je dobro intervenisao. 

Uzvratili su Englezi preko Rooneya, koji je međutim bio neprecizan. Prijetio je i Rodriguez za Urugvajce, ali je i on bio neprecizan.

Veliku priliku tim Roya Hodgsona je imao u 31. minuti. Steven Gerrard je izveo slobodan udarac, a Wayne Rooney iz teške situacije šutira glavom, ali lopta pogađa prečku.  

Sedam minuta kasnije Urugvaj je poveo. Fantastičnu asistenciju Edinsona Cavanija u pogodak je pretovorio Luis Suarez za prednost od 1:0. 

Još jednu šansu Engleska je imala dvije minute nakon primljenog gola. Sturridge je dobro šutirao, ali Muslera je odbranio, pa se na odmor otišlo vodstvom Urugvajaca od 1:0.

Suarez je sjajnim pokušajem otvorio drugo poluvrijeme. Šutirao je direktno iz kornera, Joe Hart je oprezan, te je odbranio ovaj šut.  Novu priliku je Urugvaj imao u 52. minuti. Edinson Cavani se našao sam pred Hartom, šutirao je, ali je lopta otišla pored gola.

Rooney je dvije minute kasnije imao veliku šansu. Muslera je međutim uspio fantastičnom intervencijom odbraniti njegov udarac, te je spasio svoj gol. Nastavila je potom Engleska s napadima na gol Urugvaja.

Napadi su se isplatili u 75. minuti susreta. Glenn Johnson je sjajno ubacio, a Wayne Rooney sa samo dva metra šalje loptu u mrežu za izjednačenje rezultata na 1:1. 

Radost Engleza trajala je samo 10 minuta. Igrala se 85. minuta kada je Suarez pobjegao odbrani protivnika, te je sjajno pogodio za vodstvo Urugvaja od 2:1. Ovaj gol se ispostavio i kao konačan, te će Englezi najvjerovatnije kući nakon prvog kruga.

Svjetsko prvenstvo, grupa D:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Urugvaj - Engleska 2:1 (Suarez 39' / Rooney 75')


Luis Suarez Goal Uruguay vs England 1-0 World... by hdgoals11
Uruguay 1 - 1 England W. Rooney by f100000575791389
Luis Suarez Second Goal - Uruguay vs England 2... by cupgoals

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.