Luka Modrić postao Hrvat sa najviše nastupa u Ligi prvaka

Pretekao Darija Srnu

Luka Modrić postao Hrvat sa najviše nastupa u Ligi prvaka

Vezni fudbaler Real Madrida Luka Modrić postao je Hrvat sa najviše nastupa u Ligi prvaka.

Modrić je sa Real Madridom prije dva dana gostovao kod APOEL-a u okviru 5. kola grupne faze najelitinijeg evropskog klupskog takmičenja, a Kraljevi su slavili pobjedu od 6:0. 

Jedan od onih koji su se upisali u strijelace bio je upravo Modrić. Osim toga, Luka je upisao svoj 64. nastup u Ligi prvaka te je na taj način pretekao Darija Srnu koji je do sada držao lidersku poziciju kada su u pitanju igrači iz Hrvatske s najviše nastupa u ovom takmičenju.

Podsjetimo, Modrić je Ligu prvaka ranije igrao i sa Tottenhamom, a do sada je osvojio tri puta ovo takmičenje (2014., 2016. i 2017. godine), naravno sva tri puta sa Realom. Hrvatski veznjak je do sada upisao pet golova i deset asistencija u Ligi prvaka. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi