Lukaku: Hvala što ste mi pomogli kad sam bio 16-godišnjak
Foto: EPA

Novi belgijski rekorder

Lukaku: Hvala što ste mi pomogli kad sam bio 16-godišnjak

Napadač Manchester Uniteda Romelu Lukaku sinoć je postao najbolji strijelac u historiji belgijske reprezentacije.

U prijateljskom susretu sa Japanom, Lukaku je bio strijelac jedinog pogotka na utakmici kojim je svojoj selekciji donio pobjedu, a ujedno se i upisao u historiju belgijske reprezentacije jer je sa 31 pogotkom postao najbolji strijelac svih vremena.

Ovaj 24-godišnjak je nakon obaranja rekorda izrazio zahvalnost svima koji su mu pomogli da dođe do takvog ostvarenja, koje mu mnogo znači.

"Veliko hvala svim svojim saigračima s kojim igram, ili sam igrao u Belgiji. Svi ste mi pomogli otkako sam ovdje, a došao sam kao 16-godišnjak. Naravno, zahvaljujem se svojoj porodici na podršci i Bogu", napisao je Lukaku na Twitteru.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Iako ima tek 24 godine, Lukaku je od debija 2010. godine do danas odigrao 61 utakmicu i to mu je bilo dovoljno da svoje ime zlatnim slovima upiše u fudbalsku historiju Belgije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi