Lukaku najavio odlazak iz Evertona

Poručio da želi osvajati trofeje

Lukaku najavio odlazak iz Evertona

Belgijski napadač Romelu Lukaku definitivno je najavio odlazak iz ekipe Evertona.

On je nedavno odlučio da odbije novi ugovor koji mu je ponudila ekipa sa Goodison Parka te je poručio da ima ambicije osvajati trofeje u karijeri.

Za belgijske medije rekao je pred utakmicu protiv Grčke da nema ništa loše u tome što je ambiciozan te da je donio odluku o svojoj budućnosti.

"Odluka je već donešena tako da ne mogu govoriti o tome. Nema ništa loše u tome da budete ambiciozni. Morate to prihvatiti i tako je kada ste fudbaler. Želim osvajati tofeje i mislim da to ljudi ne trebaju shvatati kao aroganciju. Napravio sam mnogo posla do sada, ali put još nije gotov i svjestan sam da moram napredovati i postati još bolji", rekao je Lukaku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo da je Lukaku član Evertona od 2014. godine, a prije toga je bio jednu godinu na posudbi u ovom klubu iz Chelseaja. Ove sezone je odigrao 28 mečeva u Premiershipu te je postigao 21 gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti