Lukaku nije mogao sam: Watford porazio Everton

Premiership, 16. kolo

Lukaku nije mogao sam: Watford porazio Everton

Fudbaleri Watforda slavili su danas na domaćem terenu protiv Evertona sa 3:2 u  okviru 15. kola Premiershipa.

Everton je u ovaj meč ušao sa nizom veoma loših rezultata, a taj niz su nastavili i na Vicarage Roadu. Gosti su poveli u 17. minuti kada je strijelac pogotka bio Romelu Lukaku nakon asistencije Barryja. Domaći do poravnanja uspjevaju stići u 36. minuti kada je pogodio Okaka.

Nastavak meča donio je još tri pogotka, od čega dva u mreži gostiju. Prvo su domaći potpuno preokrenuli rezultat preko Prodla u 59. minuti, a Okaka je svojim drugim golom u 64. minuti povećao prednost na 3:1.

Everton je do kraja meča uspio samo smanjiti prednost Watofrda i to u 86. minuti preko Lukakua kojem je ovo bio deveti gol u sezoni.

Watford se nakon ovog meča popeo na sedmo mjesto Premiershipa sa 21 bodom, dok je Everton ostao na devetoj poziciji sa bodom manje.

Potražite više informacija na temu Premier league:





Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi