Lukaku otkrio kako ga je Pogba 'namamio' u United
Foto: Instagram

Francuzu idu velike zasluge za Lukakuov dolazak

Lukaku otkrio kako ga je Pogba 'namamio' u United

Nakon što se dugo kružile glasine da će se Romelu Lukaku ovog ljeta vratiti u Chelsea i da je njegov potpis za Plavce samo formalnost, on je ipak iz Evertona prešao u Manchester United i ovim potezom iznenadio mnoge.

Veliku ulogu u dovođenju Lukakua na Old Trafford imao je i fudbaler Manchester Uniteda Paul Pogba. Naime, njih dvojica su po završetku sezone Premier lige zajedno otišli na ljetovanje u SAD, a Francuz se tokom odmora, ali i nakon toga svojski potrudio na "namami" sjajnog napadača u Manchester United.

Romelu Lukaku je za britanski The Mirror odlučio otkriti kako ga je Pogba pokušavao ubijediti da postanu saigrači na Old Traffordu.

"Puno sam razgovarao s Paulom. Zajedno smo bili na odmoru kada me pitao: 'Šta želiš učiniti?", rekao je Lukaku, te nastavio:

"Rekao sam mu da mnogo razmišljam o potpisivanju za United, te da mi je nešto u podsvijesti govorilo da to uradim. Živim blizu Manchestera, tako da se, kada prolazim kroz centar tog grada, uvijek vozim pored Old Trafforda. Rekao sam mu i da sam pitao drugove za njihovo mišljenje."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ja i Paul bi išli na večeru, a potom bi on namjerno vozio pored Old Trafforda", otkrio je na kraju Lukaku.

Da li su upravo Pogbine metode uticale na Lukakuovu odluku nije poznato, ali je sigurno da je Francuz žarko želio dijeliti svlačionicu s belgijskim napadačem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi