Lukaku uvjeren da će igra Zmajeva odgovarati Belgiji

Napadač Evertona predvodit će napad Belgije

Lukaku uvjeren da će igra Zmajeva odgovarati Belgiji

A. Beganović

Napad fudbalske reprezentacije Belgije u duelu sa našim nacionalnim timom gotovo sigurno će predvoditi napadač Evertona, Romelu Lukaku.

Novi napadač Liverpoola, Christian Benteke, povrijedio je bedrani mišić pa je njegov nastup u duelu Belgije i Bosne i Hercegovine pod velikim znakom pitanja.

Međutim, selektor belgijskog nacionalnog tima Marc Wilmotis nije previše zabrinut pošto na mjestu klasičnog špica ima Lukakua.

"Spreman sam, moj cilj je uvijek bio da budem prvi napadač reprezentacije, ali nikada nisam sumnjao u selektorov izbor. Od nas se u duelima sa BiH i Kiprom mnogo očekuje pošto smo pretrpjeli poraz od Welsa nakon kojeg smo bili jako razočarani. Ne osjećam neki preveliki pritisak, ali svjestan sam važnosti nadolazećih susreta", istakao je Lukaku.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Napadač Evertona respektuje našu reprezentaciju.

"Bosna i Hercegovina ima dobru ekipu i treba bodove. Ali, to je povoljno za nas. Oni se neće zatvoriti i mi ćemo imati prostora za igru", zaključio je napadač belgijskog nacionalnog tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.