Lukavi Mourinho za dlaku izbjegao zatvor

Platio porez u Španiji

Lukavi Mourinho za dlaku izbjegao zatvor

E. Škorić

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho uspio je za dlaku izbjeći zatvor.

Mourinho godinama ne živi u Španiji, no dug koji je ostavio morao je da plati kako ne bi završio iza rešetaka. 

On je, navodno, platio porez u iznosu od 3,3 miliona eura i tako je zaustavio optužbe o utaji poreza u periodu od 2011. do 2012. godine, kada je bio trener Real Madrida.

"Izjavio sam da je moja poreska situacija potpuno legalna. Rečeno mi je da je otvorena istraga protiv mene i da mora da se riješi, pa sam platio određenu sumu. Nisam odgovarao i raspravljao se, samo sam platio i potpisao dogovor da sam saglasan", izjavio je Mourinho za ESPN.

Prethodno su velike probleme s porezom u Španiji imali Cristiano Ronaldo i Lionel Messi i čini se kako je Portugalac naučio iz njihovih grešaka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi