Lulić će dobro proći, kaznu će odrađivati u januaru

Tri utakmice suspenzije za bh. igrača?

Lulić će dobro proći, kaznu će odrađivati u januaru

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Senad Lulić nalazi se u centru pažnje sportske javnosti nakon komentara na račun igrača Rome, Antonija Rudigera.

Lulić je bio poprilično ljut nakon poraza u gradskom derbiju od Rome, te je izjavio za Rudigera da je prije nekoliko godina prodavao čarape u Njemačkoj, a da sad glumi neku legendu. Ova izjava bh. igrača je uzburkala javnost u Italiji, te su mediji osuli paljbu na Lulića optužujići ga za rasizam.

Fudbalski savez Italije jučer je potvrdio da je pokrenuta zvanična istraga oko ovih događaja. Iako se govorilo da bi Lulić trebao biti kažnjen sa deset utakmica neigranja, sada su se stvari malo smirile.

Navodno, bh. reprezentativac neće biti kažnjen za rasističke komentare što znači da će izbjeći žestoku kaznu. Italijanski mediji danas su prenijeli da će Lulić najvjerovatnije dobiti tri utakmice suspenzije, ali da ni to neće odmah stupiti na snagu. Kako prenose mediji u Italiji bh. fudbaler će svoju kaznu odraditi tek u januaru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi