Lulić izborio penal, Zukanović zaradio crveni karton

Dosta uzbuđenja na Apeninima

Lulić izborio penal, Zukanović zaradio crveni karton

Današnjim utakmicama kompletirano je 13. kolo italijanske Serije A, a publika na Apeninima je mogla uživati u vrlo zanimljivim utakmicama.

Fiorentina je bila u ulozi favorita protiv Empolija, koji je nakon prvog poluvremena imao vodstvo od 2:0, do kojeg je stigao golovima Livaje i Buchela. Hrvatski napadač Nikola Kalinić je u igru ušao na početku drugog poluvremena, a onda je u 56. i 61. minuti svojim golovima vratio stvari na početak. Fiorentina je napadala i promašila nekoliko izglednih prilika, ali do potpunog preokreta nije uspjela doći.

Potencijalni reprezentativac BIH Rade Krunić je u 74. minuti ušao u igru umjesto Saponare.


Lazio je svojim navijačima priredio još jedno neprijatno iznenađenje remiziravši na Olimpicu sa Palermom. Gosti sa Sicilije su poveli u 21. minuti golom Goldaniega, da bi konačan rezultat utakmice u 69. minuti postavio Candreva. Italijanski reprezentativac je bio siguran realizator najstrože kazne, koju je iznudio naš Senad Lulić.

Chievo je na gostovanju kod Carpija već nakon 14 minuta imao prednost od 2:0, koju su mu donijeli Ingese i Meggiorini. Domaći su uspjeli doći do počasnog gola i to u 61. minuti, kada je Gamberini zatresao mrežu vlastitog tima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Torino je na gostovanju kod Atalante slavio rezultatom 1:0 pogotkom Bova iz 52. minute, a istim rezultatom je trujumfovao i Udinese, koji je do pobjede nad Sampdorijom došao golom Badua iz 34. minute. Reprezentativac BiH Ervin Zukanović je u prvoj minuti nadoknad zaradio direktan crveni karton zbog prekršaja.

Genoa je na svom terenu u vrlo uzbudljivoj utakmici došla do pobjede nad ekipom Sassuola. Domaći su poveli golom Rincona u 51. minuti, da bi u četvrtoj minuti sudijske nadoknade Acerbi poravnao na 1:1. Kada se činilo da je Genoa prokockala tri boda, Pavoletti je u posljednjem napadu na utakmici pogodio za 2:1 i veliko slavlje domaćih navijača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.