Luzeri se oprostili od EP: Island očitao lekciju Engleskoj

Senzacija u Nici

Luzeri se oprostili od EP: Island očitao lekciju Engleskoj

Reprezentacija Islanda senzacionalno je izborila plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva, što apsolutno niko nije očekivao prije početka ovog turnira. Islanđani su večeras u Nici bili bolji od Engleske koju su savladali rezultatom 2:1.

Već u 4. minuti Halldorsson je napravio prekršaj u svom šesnaestercu a Skomina je opravdano pokazao na bijelu tačku. Siguran realizator najstrožije kazne bio je Wayne Rooney, koji je pogodio za 1:0.

Slavlje Engleza trajalo je samo dvije minute, jer je već u 6. minuti Island došao do poravnanja. Strijelac je bio Ragnar Sigurdsson koji je vratio stvari na početak.

Vidi video!

Engleska je nakon toga prijetila preko Allija i Kanea, a onda je uslijedio hladan tuš. Kolbeinn Sigthorsson je preciznim udarcem savladao večeras nesigurnog Joea Harta i donio svojoj reprezentaciji potpuni preokret i vodstvo od 2:1.

Vidi video!

U drugom poluvremenu je Engleska krenula po poravnanje, ali su napadi izabranika Royja Hodgsona bili previše jalovi. Englezi su imali terensku inicijativu ali ih igra bez igre nije dovela do željenog rezultata.

Čak je Island imao dvije ozbiljne prilike da dođe i do trećeg gola. Prvo je u 73. minuti Gudmunsson šutirao preko gola, da bi potom Gunnarsonov udarac odbranio Hart. U sudijskoj nadoknadi, Vardy je imao sjajnu priliku ali je šutirao pored gola i to je bio kraj.

Islanđani su proslavili još jednu veliku pobjedu i kreirali novu senzaciju, dok Englezima preostaje da čekaju novu šansu na velikim takmičenjima. Očito je da ova selekcija ima luzerski mentalitet i ko zna šta je sve potrebno da se to promijeni.

Island će se u četvrtfinalu Evropskog prvenstva sastati sa Francuskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi