Lyon bez ispaljenog metka pao u Saint-Etienneu
Foto: EPA

Ligue 1

Lyon bez ispaljenog metka pao u Saint-Etienneu

E. Škorić

U derbiju 15. kola francuske Ligue 1 Saint-Etienne je savladao Lyon rezultatom 3:0.

Lyon ove sezone igra nešto bolje nego proteklih sezona, no čini se da Lavovi ni ove godine neće moći da se domognu titule.

Četvrtim porazom, na teškom gostovanju u Saint-Etienneu, ostali su na sedam bodova od vodećeg Marseillea, odnosno šest od drugoplasiranog PSG-a.

Goste iz Gerlanda prvi je razočarao Sall golom u 18. minuti. Do kraja prvog dijela Zeleni postižu još jedan gol. Van Wolfswinkel je u 40. povisio na 2:0.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U nastavku utakmice Lyon je pokušavao da se vrati, no Saint-Etienne je na kraju ipak sačuvao vodstvo i upisao sedmu pobjedu, te je došao na peto mjesto na tabeli sa 26 bodova. Cohade je dokrajčio goste golom u 68. minuti, dok je za goste Lacazette promašio penal.

Ligue 1, 15. kolo:
Saint-Etienne - Lyon 3:0 (Sall 18, Van Wolfswinkel 40, Cohade 68)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.