Lyon doveo Cristophea Jalleta

Pojačali se iz PSG-a

Lyon doveo Cristophea Jalleta

Višestruki francuski prvak i nekadašnji dominantni tim Le Championata, ekipa Lyona, u svoje redove dovela je vrijedno pojačanje.

Cristophe Jallet je tridesetogodišnji desni bek koji u Lyon stiže iz Paris Saint-Germaina. Ovaj fudbaler je u pariškom klubu pao u drugi plan zbog Van der Wiela koji je imao prednost u prošloj sezoni u odnosu na iskusnog Francuza.

"Od momenta kada sam čuo da me Lyon želi, odlazak tamo je bio prioritet za mene. Počašćen sam i ponosan što sam sada ovdje i želim ostvariti nove uspjehe sa svojim novim klubom. Hvala Parisu gdje mi je bilo sjajno i gdje sam proveo nekoliko prelijepih godina, ali vrijeme je da pronađem malo više prostora za igru", jasan je bio Jallet.

Ovaj fudbaler je u PSG stigao iz Lorienta 2009. godine i bio je bitna karika u timu francuskog šampiona dok nije pao u drugi plan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.