Lyon kod Rennesa slavio drugu pobjedu
Foto: EPA

Dobar start sezone

Lyon kod Rennesa slavio drugu pobjedu

Lyon je u 2. kolu francuske Ligue 1 slavio na gostovanju kod Rennesa rezultatom 2:1. 

U prvom poluvremenu utakmice Lyon je imao veći posjed lopte i u nekoliko navrata uspio je ozbiljno zaprijetiti domaćem Rennesu, međutim završnica je bila slaba i golovi su izostali.

Nastavak susreta donio je dinamičniju i zanimljiviju igru. Gosti su sve češće napadali i pokušavali da dođu u vodstvo, što im se isplatilo u 57. minuti kada je mrežu Rennesa zatresao Depay. 

Prednost od 1:0 na semaforu je bila aktivna sve do 74. minute, kada je Diaz udvostručio prednost Lyona, da bi potom četiri minute prije kraja utakmice konačnih 2:1 postavio Bourigeaud. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U ovom susretu zbog povrede za Rennes nije nastupio bosanskohercegovački reprezentativac Sanjin Prcić. 

Lyon je sada na čelu tabele sa šest osvojenih bodova iz dvije utakmice, dok je Rennes na 12. poziciji s pet manje. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti