Lyon odredio cijenu za Lacazettea

Spremni su da ga prodaju

Lyon odredio cijenu za Lacazettea

E. Čaušević

Francuski napadač Alexandre Lacazette ovog ljeta će prema svemu sudeći napustiti redove Lyona.

Lacazette je već nekoliko prelaznih rokova jedna od glavnih meda mnogih evropskih klubova, ali je ovaj 26-godišnji napadač odbijao ponude jer nije želio napustiti Lyon. Međutim, francuski igrač je ovog ljeta spreman da napravi korak u svojoj karijeri, te promijeni sredinu.

Napadač Lyona se sedmicama povezivao sa prelaskom u Atletico Madrid, ali zbog suspenzije za dovođenje novih igrača madridskog kluba ta opcija je otpala. U igru se ponovo uključio Arsenal koji je jedan od prvih klubova koji je pokazao interes za Lacazetta.

Francuski mediji objavili su danas da se Lyon konačno oglasio povodom odlaska Lacazettea iz ovog kluba. Čelnici francuskog kluba odlučili su da će pristati prodati svog najboljeg igrača, ali samo u slučaju da neki klub ponudi 55 miliona eura. Također, Lyon u ugovoru želi i dodatne bonuse u iznosu od 12 miliona eura što znači da bi transfer Lacazettea trebao iznositi oko 67 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi