Lyon pao u Nantu, Kanarinci slave Bessata i prolaz dalje

1/16 finala Kupa Francuske

Lyon pao u Nantu, Kanarinci slave Bessata i prolaz dalje

Fudbaleri Lyona poklekli su na gostovanju kod Nantesa u okviru šeanestine finala Kupa Francuske kojeg su okončali porazom 3:2 u sjajnoj utakmici.

Ipak, dobro je počelo. Ubojiti Lacazette je već nakon pet minuta doveo Lyon u vodstvo ali je ubrzo uslijedio potpuni preokret. Bessat je sa dva gola u 18. i 21. minuti pogađao za rezultat prvog poluvremena.

Fekir je u 59. minuti poravnao na 2:2 i taj rezultat bio je aktuelan sve do posljednje minute susreta. Ponovo je krvnik Lyona i heroj popularnih Kanarinaca bio Vincent Bessat koji je svojim trećim golom donio pobjedu i prolaz svom timu.

Kup Francuske, 1/16 finala:

Nantes - Lyon 3:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.