Lyon preokretom do pobjede, huligani zasjenili utakmicu
Foto: EPA

Evropska liga

Lyon preokretom do pobjede, huligani zasjenili utakmicu

Večeras je u Lyonu odigrana izuzetno zanimljiva i, nažalost previše, sadržajna utakmica u kojoj su popularni Lavovi savladali Bešiktaš rezultatom 2:1 i to nakon prekreta.

Odigravanje večerašnjeg meča došlo je pod znak pitanja nakon velikih navijačkih nereda koji su prethodili utakmici. Srećom, situacija se uspjela smiriti i utakmica je počela sa 45 minuta zakašnjenja.

Prvi pogodak je viđen u ranoj fazi utakmice. Igrao se 15. minut kada je Ryan Babel postigao gol kojim je njegov tim došao do vodstva od 1:0.

Iskusni napadač Bešiktaša je pogodio nakon asistencije Talisce, a interesantno je da mu je to bio treći pogodak iz isto toliko šuteva u okvir gola u ovoj sezoni Evropske lige.

Bešiktaš je vodstvo čuvao sve do samog finiša susreta, a onda su uslijedila dva brza pogotka Lyona za preokret i veliku pobjedu.

Prvo je Tolisso u 83. minuti pogodio za 1:1, da bi dvije minute nakon toga Morel zabio za konačnih 2:1. Pobjedonosnom golu Lyona kumovao je golman gostiju Fabri, koji snosi veliku krivicu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Do kraja utakmice je ostalo 2:1 za Lyon, koji tako u Istanbul putuje s jednim golom prednosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi