Lyon produžio Rominu krizu rezultata

Lavovi slavili u prvom meču sa 4:2

Lyon produžio Rominu krizu rezultata

Fudbaleri Lyona večeras su slavili na domaćem terenu protiv Rome pobjedu rezultatom 4:2 u okviru prvog meča osmine finala Evropa lige.

Roma je nešto bolje otvorila večerašnju utakmicu pa su već nakon par minuta stvorili par dobrih prilika i to preko Nainggolana i Salaha, ali rezultat se nije mijenjao. Kazna za promašaje stigla je u 8. minuti susreta kada je Diakhaby nakon centaršuta Rafaela pogodio za vodstvo Lyona.

Ipak, Roma je nastavila inakon toga da igra u veoma dobrom ritmu pa su nakon samo 12 minuta uspjeli da izjednače rezultat. Pogodak za izjednačenje postigao je Mohamed Salah nakon velike greške odbrane Lyona. Roma je potpuno preokrenula rezultat u 33. minuti jer je Fazio poslije centaršuta De Rossija pogodio za 2:1. To je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

Nastavak je donio mnogo ofanzivniju igru Lyona i gotovo potpunu defanzivu Rome što se Vučici na kraju obilo o glavu. Lyon je do izjednačenja stigao u 47. minuti preko Tolissa, a do potpunog preokreta došli su u 74. minuti pogotkom Fekira. Roma je do kraja zaigrala nešto ofanzivnije, ali nisu uspjeli da stvore ozbiljniju priliku pa su se morali pomiriti sa porazom. Na kraju su primili i četvrti pogodak, a strijelac eurogola bio je Lacazette u drugoij minuti sudijske nadoknade vremena. Naš kapiten Edin Džeko izašao je iz igre u 93. minuti. Vrijedi spomenuti da je ovo Romi bio treći uzastopni poraz u svim takmičenjima.

U drugom meču koji je odigran u istom terminu Celta Vigo je pobijedila Krasnodar sa 2:1. Za domaće su pogađali Wass i Beauvue dok je za goste strijelac bio Claesson. 





Potražite više informacija na temu Liga prvaka:





Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi