Lyon slavio na teškom gostovanju u Nici
Foto: EPA

Ligue 1, 12. kolo

Lyon slavio na teškom gostovanju u Nici

E. Škorić

Lyon je na teškom gostovanju u Nici slavio rezultatom 3:1 u susretu 12. kola francuske Ligue 1.

Lyon je u Nici preokrenuo rezultat. Domaćin je poveo golom Puela u 51. minuti, ali su Malbranque i Lacazette Lavovima na kraju donijeli sedmi trijumf. 

Zanimljivo je bilo u duelu Lillea i Saint-Etiennea. Frey je zabio za domaće u 16. minuti, Gradel za goste u 32. minuti. Gradel je promašio penal za goste, Origi za domaće. 

Berigaud i Mounier su bili strijelci za Montpellier, koji je sa 2:0 bio bolji od Eviana, dok je Yatabare čovjek odluke u duelu Guingampa i Bastije (1:0). Metz je bio bolji sa 3:2 od Caena.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Florent Malouda je u 88. minuti, s bijele tačke, pogodio za pobjedu Metza nad Caenom (3:2). Maiga je postigao preostala dva gola za domaće, Calve i Koita su postizali golove na drugoj strani.

Ligue 1, 12. kolo:
Guingamp - Bastia 1:0 (Yatabare 32)
Lille - Saint-Etienne 1:1 (Frey 16/ Gradel 60)
Metz - Caen 3:2 (Maiga 10, 50, Malouda 88 - penal/ Calve 65, Koita 83)
Montpellier - Evian 2:0 (Berigaud 33)
Nice - Lyon 1: 3 (Puel 51/ Malbranque 64, Lacazette 80, 94)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.