Lyon slavio u Valenciennesu

Ligue 1, 32. kolo

Lyon slavio u Valenciennesu

E. Škorić

Nogometaši Lyona savladali su Valenciennes u gostima rezultatom 2:1 u susretu 32. kola francuske Ligue 1.

U pretposljednjem susretu 32. kola sastali su se Valenciennes, koji se bori za opstanak, te Lyon, koji i dalje vjeruje u nastup u Evropi iduće sezone.

I jednima i drugima su bodovi neophodni, a ovaj put pripali su gostima, odnosno Lyonu. Gomis je bio strijelac jedinog gola u prvih 45 minuta. On je pogodio na dodavanje Bedima u 29. minuti.

Waris donosi izjednačenje domaćinu u 66. minuti, ali Ferri samo tri minute kasnije zabija za novo vodstvo Lavova, koji su do kraja sačuvali prednost i učvrstili se na petom mjestu sa 51 bodom, dok im Saint-Etienne na četvrtom mjestu, koje vodi u Evropsku ligu, bježi četiri boda.

Zanimljivo da su domaći od 84. igrali bez isključenog Da Silve, dok je u 86. strijelac prvog gola Waris promašio penal.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Što se Valenciennesa tiče, on je na 18. mjestu sa 29 bodova, a Evian, prvi "iznad crte", udaljen je šest bodova.

Ligue 1, 32. kolo:
Valenciennes - Lyon 1:2 (Waris 66/ Gomis 29, Ferri 69)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti