Ma, nije Ranierija briga za otkaz, dobit će pravo bogatstvo

Leicester mu mora isplatiti ogroman novac

Ma, nije Ranierija briga za otkaz, dobit će pravo bogatstvo

Italijanski stručnjak Claudio Ranieri dobio je prije dva dana otkaz na klupi Leicestera nakon serije loših rezultata.

Iako sada mnogi sažaljevaju Ranierija, a i on sam sebe, čini se da u dubini duše nema nikakvog razloga da bude tužan, već sretan.

Obzirom da se u proteklim decenijama fudbal, kao i svaki drugi posao radi isključivo radi novca, novac je na kraju priče jedini i bitan, a Ranieri će ga imati mnogo nakon što je dobio otkaz. 

On je prošle sezone potpisao novi ugovor sa Leicesterom na četiri sezone po kojem je trebao zarađivati tri miliona funti godišnje, ali je dobio otkaz nakon samo godinu dana. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, Leicester je sada dužan da mu isplati 12-mjesečnu platu, odnosno tri miliona funti jer su mu dali otkaz prije isteka ugovora. Još uvijek žalite Ranierija?

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije