Maccabi u grupnoj fazi Evropa lige

Nakon penala porazili Hajduk

Maccabi u grupnoj fazi Evropa lige

Fudbaleri Maccabija iz Tel Aviva plasirali su se u grupnu fazu Evropske lige nakon večerašnje pobjede poslije penala protiv Hajduka.

Prvo poluvrijeme proteklo je u izjednačenoj igri. Hajduk je imao terensku inicjativu, ali do ozbiljnijih prilika u prvim minutama nisu dolazili. Ipak, u 40. minuti se to promijenilo nakon što je Tino Sven Sušić ubacio loptu iz prekida, a Čosić glavom pogodio za 1:0.

Nastavak meča donio je još dva pogotka, po jedan na obje strane. Prvo je u 52. minuti Scarione poravna rezultat i donio veliko slavlje gostima, ali već nakon sedam minuta Hajduk je ponovo došao do vodstva. Nakon jednog centaršuta iz prekidan, Medunjanin je glavom zakačio loptu, a ona je završila na glavi Čosića koji je ponovo strijelac za konačih 2:1.

U produžecima nije bilo većih šansi na obje strane, pa se pristupilo izvođenju penala.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Tamo su se bolje snašli fublaeri Maccabija koji su slavili nakon veoma teške i iscrpljujuće utakmice. Tino Sven Sušić je odigrao cijeli meč, dok je Kožulj izašao u 69. minuti za Hajduk. S druge strane, Medunjanin je odigrao cijeli meč za goste te je, kao i Sušić, bio precizan sa bijele tačke.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi