Machado: Loš sam primjer, nisam mogao spavati

Posipanje pepela...

Machado: Loš sam primjer, nisam mogao spavati

Paulo Machado dan nakon sramotnog ponašanja i pokazivanja srednjeg prsta Dinamovim navijačima odlučio je objaviti podužu poruku na društvenim mrežama. 

Portugalac je prespavao svoju glupost i danas izražava duboko žaljenje zbog neprimjerenog ponašanja, te se ispričao svima koje je povrijedio. Od navijača Dinama, kluba, saigrača pa do svoje porodice. 

"Nisam mogao spavati nakon toga. Ono što sam napravio loš je primjer svima, posebno djeci. Znam da će me kazniti, preuzet ću odgovornost. Na dan utakmice moj otac je imao rođendan. On obožava nogomet i obećao sam mu da ćemo pobijediti i da ću, ako zabijem, njemu posvetiti gol. Ali sve je krenulo naopako", napisao je Machado i nastavio: 

"Imam dvojicu sinova koje učim onako kako je otac učio mene, kad podržavaš tim, podržavaš ih u dobrim i lošim vremenima. Bez obzira na sve, tim je porodica. A svoju porodicu braniš u svim trenucima. Moj posao je biti na terenu i davati sve od sebe i razumijem da je ponekad frustrirajuće biti na tribini. Razumijem navijače."

"Oni na tribinama imaju pravo biti ljuti na mene, i ja sam ljut na sebe. Nemam opravdanja. Profesionalac sam i Dinamo mi je dao savršene uvjete za rad. Već vidim naslove novina u kojima pokušavaju razdvojiti Dinamo od navijača. Dinamo je veći od toga. UEFA će me također kazniti, svjestan sam toga. Ispričavam se Dinamu, navijačima, suigračima, porodici i svima koje sam uvrijedio. Nisam stroj", dodao je na kraju. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zoran Mamić je nakon utakmice rekao kako je Portugalac vjerojatno odigrao posljednju utakmicu za Dinamo, no zasad je Machado, čini se, "na hlađenju".

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.