Macheda konačno pronašao novi angažman

Od januara u Novari

Macheda konačno pronašao novi angažman

E. Čaušević

Italijanski fudbaler Federico Macheda na početku svoje igračke karijere mnogo je obećavao, ali na kraju u potpunosti pao u drugi plan.

Macheda je svoj prvi profesionalni ugovor potpisao sa Manchester Unitedom u kojem je pružio nekoliko sjajnih partija, ali se na kraju izgubio sa scene. Italijanski napadač je "lutao" po posudbama i niželigašima, a trenutno je bez kluba.

Italijanski mediji prenijeli su danas da je Macheda pred potpisom za novi klub, te da bi od januara trebao zaigrati za Novaru koja se trenutno takmiči u Seriji B. Macheda je potvrdio da je u kontaktu s ovim klubom, te je poručio da će se vratiti na vrh.

Macheda se ljetos povezivao sa Napolijem i Palermom, ali na kraju od tih transfera nije bilo ništa. Navodno, nekadašnji igrač Uniteda sa Novarom bi trebao potpisati ugovor do ljeta 2018. godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi