Madrid će večeras slaviti: Real ili Atletico?

Finalni obračun u Milanu

Madrid će večeras slaviti: Real ili Atletico?

Liga prvaka ušla je u samu završnicu, a do spuštanja zavjesa na sezonu 2015/2016 ostala je da se odigra još samo jedna utakmica.

Ko će doći do trofeja namjenjenog najboljoj ekipi Evrope saznaćemo večeras, kada je na programu finalni obračun gradskih rivala, Reala i Atletica.

Biće ovo repriza finala iz 2014. godine, kada su "jorgandžije" ispustile pobjedu u posljednjim sekundama susreta.

Kada je u pitanju put do samog finala, moramo priznati da su obje ekipe imale izuzetno težak zadatak. Atletico je plasman u veliko finale izborio pobjedama nad nešto jačim rivalima, Barcelonom i Bayernom, dok je Real za posljednja dva rivala imao Manchester City i Wolfsburg.

Pred večerašnji okršaj u Milanu (20.45 časova) Zinedine Zidane je imao problema sa igračkim kadrom, a francuskog trenera najviše je zabrinjavala povreda Cristiana Ronalda. Ipak, prema posljednjim informacijama Portugalac će u potpunosti biti spreman za novi okršaj sa Atleticom. 

To je svakako dobra vijest za Madriđane s obzirom da je sjajni napadač tokom ove sezone postigao čak 16 golova u Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Spomenimo i to da su ove dvije ekipe tokom ove sezone odigrale dva susreta, i to u Primeri. Prvi meč na Vicente Calderonu završen je bez pobjednika (1:1), dok je u drugom odmjeravanju snaga na Santiago Bernabeu slavio Atletico golom Griezmanna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi