Madridski derbi Atleticu, Real na minus šest od Barce
Foto: EPA

Primera

Madridski derbi Atleticu, Real na minus šest od Barce

E. Škorić

U madridskom derbiju, u okviru trećeg kola španske Primere, bilo je dosta uzbuđenja, a slavio je gost - Atletico.

Finalisti Lige prvaka iz prošle sezone odmjerili su još jednom snage. Kraljevi su na Santiago Bernabeu ugostili aktuelnog prvaka Španije, a izabranici suspendovanog trenera Diega Simeonea napravili su novi podvig.

Atletico je poveo poslije samo desetak minuta igre. Koke je izveo korner s lijeve strane, a Tiago je bio najviši u petercu Reala, te je glavom loptu zakucao iza leđa nemoćnog Casillasa.

Uzvraća Real šansom pet minuta kasnije, ali volej Jamesa Rodrigueza odlazi preko gola gostiju. Bale je u 24. minuti dobro gađao iz slobodnjaka, ali je Moya odbranio. Dvije minute kasnije Siqueira je skrivio penal, a Cristiano Ronaldo pogodio s bijele tačke za 1:1.

Benzema je imao dobru šansu u 39. minuti, ali Moya je opet sjajan. Nije bilo uzbuđenja u prvih 25 minuta nastavka, a onda je u 74. minuti Turan zaprijetio, Casillas je imao i malo sreće.

Uspio je Atletico ponovo povesti u 76. minuti. Nakon sjajne akcije po desnoj strani, lopta dolazi do Arde Turana, koji je preciznim udarcem sa oko 15 metara zatresao mrežu nemoćnih Kraljeva. Naravno, uslijedilo je 15 minuta paklenih napada Reala, ali Atletico se odbranio i stigao do druge pobjede. Real nakon tri kola ima samo tri boda. Ne baš najbolji početak za jednu od najbogatijih momčadi na svijetu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 3. kolo:
Real - Atletico 1:2 (Ronaldo 26 - penal/ Tiago 10, Turan 76)


Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.