Madridski derbi bez pogodaka
Foto: EPA

La Liga

Madridski derbi bez pogodaka

E. Škorić

Madridski derbi između Atletico i Reala završen je podjelom bodova i s nepopularnim rezultatom 0:0.

Obje ekipe nisu najbolje otvorile sezonu i često su kiksali u ranijih 11 utakmica, pa je ovaj meč bio imperativ i za jedne i za druge.

Očekivano teška utakmica na Wanda Metropolianu,  gdje su Diego Simeone i Zinedine Zidane od svojih igrača tražili isključivo pobjedu, pa je viđeno dosta dobrih šansi, no ne i pogodaka.

Correa je u četvrtoj minuti zaprijetio gostima, ali je pucao pored gola. U 32. minuti Kroos uzvraća, no i on je neprecozan, a onda dobri pokušaji Ronalda i Ramosa, Oblak i nepreciznost su se ispriječili na putu do Realovog vodstva.

I u nastavku siloviti napadi na obje strane, žestok tempo, no nedovoljan broj pravih šansi, mada je Gameiro umalo u 79. minuti zatresao mrežu gostiju, ali je neko s gol-linije spasio, da bi potom Ronaldovu bombu iz slobodnjaka zaustavio sjajni Oblak.

Ostalo je 0:0, Atletico i dalje nije poražen u La Ligi ove sezone, a to za sada polazi za nogom još jedino igračima Barcelone i Valencije. Madridski timovi su sa po 24 boda smješteni na trećem i četvrtom mjestu, Valencia ima tri boda više i utakmcu manje, a lider je Barcelona s 34 boda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 12. kolo:
Atletico - Real 0:0

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije