Madridski klubovi se uključili u borbu za mladu zvijezdu HSV

Turčin na meti evropskih klupskih velikana

Madridski klubovi se uključili u borbu za mladu zvijezdu HSV

Liverpool, Arsenal, Manchester City, Chelsea, a odnedavno i madridski klubovi. Duga je lista evropskih velikana koji u svojim redovima žele vidjeti mladu zvijezdu HSV-a, Hakana Calhanoglua. 

Calhanoglu je ove sezone pokazao da se radi o vrhunskom talentu, a HSV je na vrijeme produžio ugovor sa Turčinom do 2018. godine. Fudbaler HSV-a ove sezone je postigao 10 golova i zabilježio tri asistencije. Pitanje je ipak samo do kada će HSV odolijevati napadima evropskih fudbalskih velikana. Otac mladog fudbalera, Hüseyin istakao je kako njegov sin ima ponude 10 evropskih klubova. 

Sada su se listi klubova koji bi u svojim redovima voljeli vidjeti Turčina pridružili i madridski klubovi, Real i Atletico. Otac fudbalera ipak nije želio da kaže da li je neki klub ostvario prednost u pregovorima. 

"Prihvatili smo da produži ugovor sa Hamburgom do 2018. godine, ali sada imamo 10 različitih klubova koji pokazuju interes i Atletico Madrid je jedan od njih. Predstavnici Real Madrida su čak i razgovarali sa menadžerom mog sina, Bektasom Demitrasom i istakli kako bi ga željeli vidjeti u svojim redovima," kaže otac mladog fudbalera. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.