Magija Malog princa dovoljna za ubjedljiv trijumf Rome

Pjanić ponovo oduševio

Magija Malog princa dovoljna za ubjedljiv trijumf Rome

M. Šljivak

Roma je u susretu osmine finala italijanskog Kupa na svom Olimpicu dočekala Atalantu, te su slavili ubjedljiv trijumf rezultatom 3:0.

Ponovo je najbolji na terenu bio novi rimski princ Miralem Pjanić, koji je briljirao i u ovom susretu. Upravo je naš reprezentativac u 21. minuti donio Vučici prednost. Povukao je loptu sa srdine terena, te je prekrasnim udarcem savladao gostujućeg golmana za vodstvo od 1:0.

 

Deset minuta kasnije novi gol u mreži Atalante. Destro je uposlio PaBla Osvalda koji je pogodio za vodstvo od 2:0, što je bio rezultat kojim se otišlo na odmor. 

 

Šest minuta igre u nastavku bilo je potrebno Romi da dođe do novog gola, aponovo je glavnu ulogu odigrao Mlai princ. Fantastično je kroz noge protivnika uposlio Mattiju Destra kojem nije bilo teško pretvoriti ovu asistenciju u gol za vodstvo od 3:0.

 

Potražite više informacija na temu Serie A:

U 56. minuti Roma je ostala sa igračem manje nakon što je direktan crveni karton dobio Osvaldo, te se do kraja rezultat nije mijenjao, pa je Roma sasvim zasluženo upisala pobjedu koja ih vodi u četvrtfinale Kupa. 

 


Gol de Pjanic @SpheraChannel by SpheraChannel
Gol de Destro @SpheraChannel by SpheraChannel
Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.